Authentiek Grieks
  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese

    Salad Cheese 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 125G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.
    istock 1509834068

    Tirokafteri (Pittige Griekse Feta Dip)

    Bereidingstijd 10 minuten
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • Salakis Feta kaas
    • geroosterde rode paprika's
    • knoflook
    • rodechilipeper of jalapeno
    • rode wijnazijn
    • extra vierge olijfolie
    • verse peterselie
    • kalamata olijven
    • stokbrood

    Bereiding

    Rooster twee kleine rode paprika's volgens het recept voor geroosterde paprika's of laat een potje vuurgeroosterde paprika's van 340 gram uitlekken. Hak één rode chilipeper of jalapeno grof. Hak een teentje knoflook fijn.

    Verkruimel 280 gram Salakis feta in de keukenmachine. Voeg de chilipeper en de zaadjes, geroosterde paprika's en knoflook toe. Voeg 15 milliliter rode wijnazijn toe. Sluit het deksel en mix. Druppel er ongeveer 30 milliliter olijfolie door en mix tot het mengsel glad is.

    Snijd een Frans stokbrood diagonaal in stukken van 1,25 centimeter. Verhit een bakplaat of grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk één kant van de sneetjes brood met olijfolie. Leg de sneetjes brood in een enkele laag, met de geoliede kant naar beneden, op de hete bakplaat. Bestrijk de bovenkant met olijfolie. Grill ze in totaal 2 tot 5 minuten.

    Verdeel de dip over een serveerbord of -kom. Hak een handvol peterselieblaadjes en 4-5 kalamata-olijven fijn. Sprenkel een beetje olijfolie over de dip en verkruimel er wat extra Salakis Feta over. Werk af met de gehakte olijven en de peterselie. Serveer met het gegrilde brood ernaast.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1475825144

    25min

    Bieten & Feta pasteitjes

    istock 1053227310 min

    60min

    Pompoensalade met biet en geitenkaas