
Fetacake met aubergine
Bereidingstijd 45 minuten
Voor 6 personen

Wat heb je nodig?
- 400 g kleine aubergines
- 200 g feta
- 150 g bloem
- 3 eieren
- 12 cl volle room
- 1 zakje bakpoeder
- 80 g versgeraspte parmezaanse kaas
- 15 cl olijfolie
- Peper (naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen.
Klop in een kom de eieren samen met de volle room en de olijfolie.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
Roer de verkruimelde feta, de gebakken aubergines, de geraspte parmezaanse kaas en wat peper door het beslag.
Giet het mengsel in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak de cake ongeveer 45 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Serveer de cake warm of op kamertemperatuur.