Griekse spanakopita
Heerlijke Griekse filodeeghapjes met spinazie en feta
- 10 filodeegvellen
- 300 gran spinazie
- 2 x 150 gram Salakis feta
- 3 eieren
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- Peper en zout
- 4 lente-uitjes
- 1 ui
- Snufje knoflookpoeder
- Een paar takjes dille
- Extra virgine olijfolie
- 50 milliliter water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Bak de gesnipperde ui 5 minuten in een beetje olijfolie.
Was de spinazie en bak deze dan in een pan samen met de ui en meng een paar minuten tot ze beetje water verliezen. Giet af en snijd fijn met een mes.
Verkruimel de feta in een slakom, voeg de spinazie en de gehakte bosui toe en meng. Voeg 2 eieren toe en breng op smaak met peper, zout en een snufje knoflookpoeder.
Klop het overige ei op in een schaaltje.
Halveer de 10 vellen filodeeg (niet diagonaal, maar recht). Bestrijk ieder plakje met een klein beetje ei.
Verdeel vervolgens de vulling over de filodeegvellen. Vouw het hoekje linksonder naar rechtsboven. En klap vervolgens de rechterpunt naar linksboven.
Knijp de randen goed dicht en bestrijk de bovenkant met wat ei.
Bestrooi tot slot met sesamzaadjes.
Bak ongeveer 40 minuten in de oven tot het deeg bruin en knapperig is. Laat iets afkoelen en serveer met een salade.
Lekker voor op een borrelavondje, met je Griekse vakantiefoto’s erbij.
Kali orexi!