Mediterrane Frittata met feta
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- ½ groene paprika
- 2 tot 3 lente-uitjes
- 3 grote of 6 tomaten van normale grootte
- 1-2 pakken (250-300 g) Salakis feta kaas
- 10 zwarte olijven
- 2 theelepels olijfolie
- 2 theelepels tijm
- 3 eieren
- 200 g crème fraîche
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel tabascosaus (of naar smaak)
- zwarte peper uit een molen
- 1-2 teentjes knoflook, geplet (of knoflookkorrels)
- zout
Bereiding
Snijd de paprika, lente-uitjes en tomaten in dunne plakjes. Je kunt de Salakis Feta nu in stukjes snijden of later verkruimelen. Verdeel olie in een platte ovenschaal (maximaal 20x30 cm), zorg ervoor dat de lagen niet te hoog zijn om extra kooktijd te voorkomen.
Leg de groenten naar wens in lagen in de schaal (bijv. begin met paprika, voeg ¾ van de tomaten toe, dan feta en lente-uitjes en eindig met de resterende tomaten). Strooi tijm over de groenten en verdeel de olijven erover.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom eieren met crème fraiche en bloem en voeg dan paprikapoeder, tabasco, knoflook, peper en zout naar smaak toe. Wees voorzichtig met het zout, want feta is meestal vrij zout.
Giet de saus over de gelaagde groenten en bak 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht 5 minuten afkoelen voordat je het serveert. Serveer met gesneden stokbrood of broodjes met boter.