Feta Fourno
Heerlijke feta uit de oven met paprika, tomaat en knoflook
Bereidingstijd 25 minuten
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 1 plak Salakis Feta 125 gram
- Mix van 4 gele, rode en groene paprika’s, in ringen gesneden
- 1 tomaat in schijven
- 2 eetlepels olijven zonder pit, in ringen gesneden
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook, beide doormidden gesneden
- Een enorme scheut olijfolie
Bereiding
Leg de plak Salakis feta in zijn geheel in een ovenschaal.
Drapeer daarover de ringen paprika, tomaat en olijven.
Giet vervolgens zoveel olijfolie in het schaaltje, dat de plak feta bijna volledig onder de olie ligt.
Voeg tot slot de knoflooktenen toe aan de olie en bestrooi het geheel met oregano.
Doe het schaaltje 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de feta half gesmolten is.
Hmm … dit is het zuiden op je bord!
Tip: Voeg een lekker stukje witte vis toe aan het gerecht voor een extra smaaksensatie.
Kali orexi!