Griekse pastasalade met feta en aubergines
Griekse pastasalade met feta en aubergines
Bereidingstijd 25 minuten
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 300 g Salakis Classic Greek Feta
- 2 aubergines
- 400 g kerstomaatjes
- 150 g babyspinazieblaadjes
- ½ bosje dille
- 4 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- ½ granaatappel
- 300 g kleine Griekse pasta
- 6 el olijfolie
- Espelette peper
- zout en peper
Bereiding:
- Snijd de aubergines in blokjes en bak ze minstens 10 minuten op een matig vuur in een koekenpan met 4 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en de tijm. Ze moeten zacht zijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel goed af in koud water. Laat uitlekken.
- Houd de halve granaatappel boven een grote kom en tik erop met een pollepel (of iets dergelijks) om de pitjes te verwijderen. Verwijder de kleine witte delen.
- Voeg de in 2 gesneden cherrytomaatjes, de spinaziescheuten en de gehakte dille toe aan de slakom. Voeg de uitgelekte pasta en de in blokjes gesneden aubergine toe, samen met 2 el olijfolie, Espelettepeper (naar smaak), peper, zout en citroensap. Meng goed (als je tijd hebt, dek dan af en laat 30 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen).
- Snijd of breek de feta in stukjes bovenop, meng een beetje en serveer.
Tip: Deze salade is een complete veggiemaaltijd (voor 4 personen), maar je kunt hem ook serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij een barbecue (voor 8 personen).