Shakshuka met aubergine en feta
Een pittig vegetarisch pannetje met ei in paprika-tomatensaus
- 1 dikke ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- 2 aubergines
- 4 paprika’s
- 600 gram tomatenblokjes
- 2 blokjes groentebouillon
- 4 eieren
- 150 gram Salakis feta
- 1 stokbrood naar keuze
- Olijfolie
- Zout en peper
- Verse koriander of peterselie
Bereiding
Was de aubergine. Snijd ‘m in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte en vervolgens in blokjes van ongeveer 1 × 1 centimeter. Verspreid de aubergineblokjes over een snijplank en bestrooi met zout. Laat ongeveer 15 minuten het vocht uit de aubergine trekken en dep vervolgens af met keukenpapier.
Schil en snijd intussen de ui en knoflook fijn en bak deze met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het komijnzaad, het paprikapoeder en de chillivlokken toe en bak deze mee.
Was de paprika’s en snijd ze in dunne reepjes. Doe de paprika in de pan en bak mee.
Voeg nu de uitgelekte aubergineblokjes toe en bak de groente ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 100 milliliter water toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op middelhoog vuur totdat alle groenten mooi gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Bak nu de eitjes op middelhoog vuur en dresseer deze op de gegaarde groenten.
Brokkel wat verse feta over het gerecht. Garneer eventueel met peterselie of koriander.
Serveer met lekker vers stokbrood en geniet thuis alsof je in het Zuiden bent.
Kali orexi!