Griekse salade met munt en gebakken halloumi
Bereidingstijd 20 minuten
Wat heb je nodig?
- 1 komkommer (geschild en in stukjes gesneden)
- 4 pruimtomaten (in stukjes gesneden)
- 100 g kalamata-olijven
- 1 rode ui (zeer dun gesneden)
- ½ theelepel gedroogde oregano
- klein bosje verse munt (fijngehakt)
- µsapvan ½ limoen (pluspartjes om te serveren)
- 2 el olijfolie
- 200 g Salakis halloumi (in 8 plakjes gesneden)
- gewone bloem om te bestuiven
Bereiding
Meng in een kom de komkommer, tomaten, olijven, ui, oregano, verse munt, limoensap en een eetlepel olijfolie. Breng goed op smaak. Je kunt de salade afdekken en koelen tot het tijd is om te serveren.
Verdeel de salade over de borden. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestuif de plakjes Salakis halloumi licht met bloem, schud overtollige bloem eraf en bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Serveer direct met de salade.