Authentiek Grieks
  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese

    Salad Cheese 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 125G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.
    istock 1434959953

    Borek met Feta

    Bereidingstijd 45 minuten
    Voor 6 personen
    Wat heb je nodig?

    •400 g feta
    •2 losgeklopte eieren
    •2 grote bossen plat peterselie, fijngehakt
    •375 g filodeeg
    •5 souplepel olijfolie
    •versgemalen peper

    Bereiding

    Vulling Voorbereiden:

    Verkruimel de feta in een kom.

    Voeg de hüttenkäse of ricotta, het ei, en indien gewenst, de fijngehakte ui toe.

    Breng op smaak met zout, peper en oregano. Meng goed.

    Bladeren Voorbereiden:

    Verwarm je oven voor op 180 °C (thermostaat 6).

    Leg een vel filodeeg op een werkblad en bestrijk het licht met olijfolie. Je kunt 2-3 vellen stapelen voor een krokantere textuur.

    Plaats een portie vulling aan de rand van het deeg en vouw de zijkanten om de vulling goed in te sluiten.

    Börek Vormgeven:

    Rol het deeg op om een rol te vormen en wikkel het vervolgens in een spiraal om een slakkenhuisje te vormen.

    Herhaal deze stap met de rest van het deeg en de vulling.

    Bakken:

    Leg de borek op een bakplaat bedekt met bakpapier.

    Bestrijk de bovenkant met het eigeel voor een mooie glans.

    Bak gedurende 25 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.

    Serveren:

    Laat de börek iets afkoelen voordat je ze serveert. Geniet ervan warm of op kamertemperatuur, als voorgerecht of hoofdgerecht.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    watermeloensalademetfeta

    10min

    Salade van watermeloen en Feta

    borrelhapjeavocadowatermeloenolijvenfeta

    10min

    Borrelhapje met Feta, avocado en watermeloen