Authentiek Grieks
  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese

    Salad Cheese 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 125G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.
    istock 1038081756

    Halloumi Kroketten

    Bereidingstijd 15 minuten
    Voor 4 personen
    Wat heb je nodig?
    • 250 g halloumi, geraspt
    • 100 g aardappelen, gekookt en geprakt
    • 50 g bloem
    • 2 eieren
    • 100 g paneermeel
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • Zout, peper

    Bereiding

    Verwarm je oven voor op 200 °C (hetelucht). Meng in een grote kom de geraspte halloumi, de geprakte aardappelen, de bloem, de eieren, de oregano, de knoflook, het zout en de peper tot je een homogeen mengsel krijgt. Vorm met je handen kleine balletjes of schijven van het mengsel en rol elke kroket door de paneermeel zodat ze goed bedekt zijn. Leg de kroketten op een bakplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn, en draai ze halverwege om. Serveer warm, met een yoghurt- of tomatensaus om in te dippen.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    halloumifriet(1)

    15min

    Halloumifrietjes met tzatziki

    istock 843124098

    30min

    Griekse garides saganaki