
Halloumi Kroketten
Bereidingstijd 15 minuten
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 250 g halloumi, geraspt
- 100 g aardappelen, gekookt en geprakt
- 50 g bloem
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout, peper
Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 °C (hetelucht). Meng in een grote kom de geraspte halloumi, de geprakte aardappelen, de bloem, de eieren, de oregano, de knoflook, het zout en de peper tot je een homogeen mengsel krijgt. Vorm met je handen kleine balletjes of schijven van het mengsel en rol elke kroket door de paneermeel zodat ze goed bedekt zijn. Leg de kroketten op een bakplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn, en draai ze halverwege om. Serveer warm, met een yoghurt- of tomatensaus om in te dippen.