Griekse gevulde aubergine met feta
Met dit recept van Salakis maak je eenvoudig Griekse gevulde aubergine met feta, granaatappel en munt. Eet smakelijk!
- 2 aubergines
- 6 teentjes knoflook (ongepeld)
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 granaatappel
- 2 eetlepels granaatappelmelasse (ingekookt granaatappelsap)
- 125 gram Salakis feta
- 4 eetlepels munt (alleen de kleinste blaadjes)
- Zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C / 180° C hetelucht.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een paar oppervlakkige sneden in elke helft van de aubergine. Let daarbij op dat je de schil niet doorsnijdt. Maak vervolgens een paar diepe sneden, eerst in de lengte en dan in de breedte om een raster te maken.
Leg de aubergines met de gesneden kant naar boven op een bakplaat, samen met de knoflookteentjes nog in de schil.
Bestrijk de aubergines royaal met olijfolie, breng op smaak met een beetje zout en bak ze in 1 uur gaar.
Haal uit de oven en schep het vruchtvlees in een kom zonder het vel te scheuren.
Haal de teentjes knoflook met je vinger en duim uit de schil en plet ze met de achterkant van een vork tot een pasta.
Breek de granaatappel en verwijder de zaadlijsten. Schep de meeste zaden om met het auberginevlees, de geplette geroosterde knoflook, een beetje zout en peper, de granaatappelmelasse en de muntblaadjes.
Schep de vulling in de uitgeholde aubergines en verkruimel de feta erover, samen met een paar granaatappelpitjes en wat meer munt.
Geniet van dit typisch Griekse vegetarische gerecht.
Kali orexi!