Broodje met gegrilde halloumi en tomatentapenade
Met dit recept van Salakis maak je eenvoudig een broodje met gegrilde halloumi en tomatentapenade. Eet smakelijk!
- 4 broodjes naar keuze
- 200 gram Salakis Halloumi
- 125 gram tomatentapenade (kant-en-klaar)
- 2 avocado's
- ¼ komkommer
- 2 takjes basilicum
- Rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Rooster als je dat lekker vindt de broodjes in de oven, ingevet met wat olijfolie. Bak ze mooi goudbruin.
Snijd de halloumi in plakken van 0,5 centimeter.
Verwarm een grillpan op hoog vuur zodat de pan goed warm wordt. Gril de plakken halloumi tot ze mooie streepjes krijgen. Neem uit de pan en leg ze op een bord.
Besmeer de broodjes met de tomatentapenade.
Snijd de avocado en de komkommer in dunne plakjes en verdeel ze over het brood. Beleg ze daarna met de plakken gegrilde halloumi, pijnboompitjes en blaadjes basilicum en de rucola.
Nu hoef je alleen nog maar dat Cypriotische terrasje aan de kust erbij te denken en te genieten van je lunch.
Tip: heb je geen grillpan, dan kun je halloumi ook in een normale pan bakken.
Kali orexi!