Pompoensalade met biet en geitenkaas
Een smaakvolle maaltijdsalade met een Grieks tintje
- 1 flespompoen
- 125 gram Salakis Geitenkaas
- Gemengde pitten
- Veldsla of rucola
- 2 grote of 3 kleine bieten, voorgegaard
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Snufje kaneel
- Snufje kardemom
- Snufje zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels wittewijnazijn
- ½ theelepel mosterd
- Granaatappelpitjes
Bereiding
Zet een grote pan met ruim kokend water op het vuur en doe hier de pompoen in zijn geheel in. Laat zo’n 50 minuten koken. Hierna kun je de pompoen in stukken snijden. Hij is eetbaar met schil.
Snijd in de tussentijd de bieten in kleine stukjes en meng deze door elkaar met de Griekse yoghurt, kaneel, kardemom en zout. Mix voor de dressing de olijfolie, wittewijnazijn en mosterd heel goed door elkaar, zodat er een mooie egale massa ontstaat.
Rooster de pitten een paar minuten in een droge koekenpan.
Verdeel de veldsla of rucola over de borden en sprenkel er de dressing overheen. Verdeel dan het bietenmengsel, de pompoen, de granaatappelpitjes, de feta en de pitten erover.
Een heerlijke salade om op een koude, gure dag mee weg te dromen naar het zonnige Griekenland.
Kali orexi!