
Mediterraanse Salade
Ingrediënten:
- Romeinse sla
- Paprika (naar keuze)
- Rode ui
- Cherrytomaten
- Komkommer
- Olijven (zwarte of groene)
- Feta
Voor de dressing:
- Olijfolie
- Citroensap en -rasp
- Verse peterselie
- Oregano
- Knoflook (fijngehakt)
- Zout en peper
Bereiding
Begin met het wassen en drogen van de romeinse sla, en scheur deze in stukken. Snijd de paprika in blokjes, snijd de rode ui in dunne ringen en halveer de cherrytomaten. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Meng in een grote kom alle groenten: sla, paprika, ui, tomaten, komkommer en olijven. Voeg de blokjes feta bovenop.
Voor de dressing meng je in een klein kommetje de olijfolie met citroensap en -rasp, fijngehakte peterselie, oregano, knoflook, zout en peper. Klop alles goed door elkaar om een emulsie te vormen.
Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Serveer de salade koud voor een verfrissende smaak!
Geniet van deze heerlijke en gezonde salade, perfect voor elk seizoen!