Sunny Sirtaki met Feta
Een kruidige maaltijdsalade met feta en parelcouscous
- 100 gram Salakis feta
- 100 gram parelcouscous
- ¼ zakje gegrilde zuiderse groentemix
- 750 milliliter water
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 groentebouillonblokje
- Sirtaki-kruiden
- La spezia-kruiden
- 2 blaadjes koriander
- Olijfolie
Bereiding
Vul een diepe sauteerpan met 750 milliliter water en voeg er de bouillonblokjes bij. Breng dit alvast aan de kook.
Als het begint te koken, halveer je de temperatuur en doe je er de couscous erbij. Laat dit zo’n 15 à 20 minuten op een matig vuurtje pruttelen, totdat alles gaar is.
Schik ondertussen de gegrilde groentemix in een ovenschaal.
Kruid de groenten met La Spezia-kruiden en voeg een goede scheut olijfolie toe.
Gaar de groenten ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
Schep de parelcouscous in een serveerschaal en meng de zuiderse groentemix erdoor.
Verbrokkel de feta over het geheel. Kruid af met de Sirtaki-kruiden, voeg een goede scheut olijfolie en de blaadjes koriander toe.
Tip: Geniet van de Sunny Sirtaki als bijgerecht bij een stuk vlees of vis, of als volwaardige vegetarische maaltijd.
Kali orexi!