Pizza met feta en courgette
Pizza met feta en courgette
Bereidingstijd 25 minuten
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 150 g Salakis Classic Greek Feta
- 1 grote courgette
- 100 g rucola
- 400 g pizzadeeg (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 3 el Griekse yoghurt 10% vetgehalte
- 1 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210°C en verwijder het rooster. Knip een vel bakpapier op maat en rol het pizzadeeg uit, bij voorkeur met je handen in plaats van met een deegroller.
- Snijd de courgette in lange, dunne plakken met een dunschiller of mandoline.
- Verdeel de yoghurt over het deeg, kruid lichtjes en leg er een laag courgetteplakken op . Bestrijk met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bedek met de resterende courgetteplakken, bestrijk ze met olie en kruid ze ook. Bestrooi met gedroogde oregano en pijnboompitten.
- Leg de pizza met het papier op het ovenrooster en bak 10 minuten.
- Snijd of breek de feta in stukjes bovenop, voeg een beetje rucola toe en serveer. Serveer met de overgebleven rucola en breng op smaak met 1 el olijfolie en zout.
Tip: Als je je feta graag warm en een beetje gekarameliseerd eet, doe hem dan voor het bakken op de pizza en besprenkel met een beetje honing.