Omelet met feta en spinazie
Het klassieke eiergerecht met een Grieks tintje
Bereidingstijd 10 minuten
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- Twee handjes jonge spinazie
- 125 gram Salakis feta
- Enkele blaadjes rucola
- Enkele blaadjes basilicum
- Een klontje boter
- Peper en zout
Bereiding
Smelt een klontje boter in een pan. Hak de spinazie grof.
Leg de spinazie in de warme pan en laat de spinazie goed slinken. (Houd enkele blaadjes spinazie apart voor de afwerking straks).
Kluts de eieren in een kommetje met wat peper en zout en giet ze erbij in de pan.
Verkruimel de feta in kleine blokjes en voeg ze toe.
Laat de omelet bakken totdat die aan de bovenkant gaar is, maar niet te droog.
Werk af met de basilicum.
Geniet van deze Griekse lunch met een lekker stukje stokbrood erbij.
Kali orexi!