
Pasta met feta en tomaten
•250 g cherrytomaten
•200 g feta
•Zout, peper
•1 souplepel Provençaalse kruiden
•1 snufje chili
•1 teentje knoflook, fijngehakt
•1 scheutje olijfolie
•320 g tortiglioni (of andere pasta)
Bereiding
Voorverwarmen van de oven: Verwarm je oven voor op 200 °C.
Bereid de ingrediënten voor: Plaats de cherrytomaatjes en de feta in het midden van een ovenschaal. Voeg de olijfolie, de gehakte knoflook, zout en peper toe. Meng voorzichtig.
Ovenbereiding: Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven, tot de feta goudbruin is en de tomaten zijn geknapt.
Pasta koken: Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
Het gerecht samenstellen: Haal de feta uit de oven en prak deze met een vork om deze te mengen met de tomaten. Voeg de gekookte pasta toe aan het mengsel, en voeg indien nodig een beetje kookwater toe voor een romige consistentie.