Griekse garides saganaki
Een ovenschotel met garnalen en feta in tomatensaus
- 24 grote garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 12 kleine zoete tomaatjes
- 400 gram tomatenblokjes
- Snufje oregano
- Snufje gedroogde rode peper
- 6 takjes peterselie
- 150 gram Salakis feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
Snijd de tomaatjes in vieren, hak de peterselie grof.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Fruit de ui zachtjes aan, hij moet niet bruinen. Doe er dan de knoflook bij en laat die even bakken tot hij zijn geur afgeeft.
Doe dan de tomaatjes erbij met de oregano en de gedroogde peper. Laat vijf minuten zachtjes bakken.
Doe driekwart van de peterselie erbij. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens tien minuten pruttelen.
Terwijl de saus staat te borrelen, kun je de garnalen wassen en pellen.
Breng de saus op smaak met wat zout (niet te veel, de feta is ook zout), peper en de suiker. Snijd de feta in blokjes en doe die in de saus. Zet het vuur af.
Leg de garnalen in een vuurvaste schaal, giet de saus erover en zet het geheel een kwartier in de oven.
En dan … geniet alsof je op het terras zit aan een Grieks haventje.
Kali orexi!