![istock 1219743835[signature3credits] min istock 1219743835[signature3credits] min](https://www.salakis.nl/cache/4d3db7bfc224cc954d578e631a953ecb/istock-1219743835[signature3credits]-min.jpg)
Gebakken feta (Saganaki)
Een pure Griekse lekkernij voor fetalovers
Bereidingstijd 15 minuten
Voor 2 personen



Wat heb je nodig?
- 150 gram Salakis feta
- 1 ei
- 100 gram bloem
- Zonnebloemolie
- Peterselie
- Munt
- Peper en zout
Klop een ei los in een schaaltje en doe hier wat peper en zout bij.
Doe de bloem in een ander schaaltje. Haal de feta door de bloem, dan door het ei en herhaal dit.
Verwarm in een koekenpan met dikke bodem een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in kunnen liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin.
Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier.
Bestrooi eventueel met peterselie en fijngesneden munt.
Tip: Serveer de gebakken feta warm met Grieks pitabrood en olijven.
Kali orexi!