Quiche met courgette en Feta
Geniet van deze Griekse hartige taart uit de oven.
Voor het deeg:
- 170 gram bloem
- 30 gram maizena
- 1 snufje zout
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 90 gram boter (in blokjes gesneden)
- 1 ei
- 1 eetlepel met ijskoud water
Voor de garnering:
- 1 versnipperde ui
- 4 courgettes in dunne plakjes (ca. 1 kilogram)
- Een handvol gehakte muntblaadjes
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 3 eieren
- 10 centiliter vloeibare room
- 50 gram geraspte Emmentaler
- 150 gram verkruimelde Salakis feta
Bereiding
Het deeg:
Meng de bloem, het zout en de oregano in een kom.
Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen tot je een zanderige textuur krijgt (als een crumble).
Voeg vervolgens het ei toe, dan het water en meng tot er een homogene, niet-plakkerige bol ontstaat. Voeg indien nodig meer bloem toe.
Laat het deeg minstens 1 uur rusten.
De garnering:
Bak de uien op middelhoog / hoog vuur in een pan tot ze transparant worden.
Voeg de courgette, munt en knoflook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op middelhoog vuur zonder deksel, af en toe roeren.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Klop in een slakom 3 eieren los en meng met de room en de Emmentaler. Voeg ongeveer 2/3 van de verkruimelde Salakis feta toe. Breng op smaak met peper en zout.
Wil je de bovenkant van de taart versieren met courgette, houd dan een paar plakjes apart. Voeg de rest van de courgette toe aan de slakom en mix.
Rol het deeg uit en leg het op een taartplateau.
Giet de bereiding over het deeg en strooi de rest van de verkruimelde feta erover.
Bak 35 tot 40 minuten op 190° C.
Laat de quiche even afkoelen voor het serveren en geniet van authentiek Grieks!
Kali orexi!