
Feta met Honing en Geroosterde Amandelen

•200 g feta in blok
•100 g geschaafde amandelen
•4 takjes munt
•4 tomaten
•4 souplepel bloem
•3 souplepels olijfolie
•4 souplepels vloeibare honing
•Zout
•Peper
Bereiding
Amandelen Voorbereiden:
Verwarm je oven voor op 180 °C (thermostaat 6).
Verspreid de geschaafde amandelen op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 5 tot 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Laat afkoelen.
Feta Voorbereiden:
Meng in een klein kommetje de bloem, een beetje zout en peper.
Omhul de feta met dit mengsel zodat deze licht bedekt is.
Feta Bakken:
Verhit in een pan de olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de omhulde feta toe en bak deze gedurende ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en licht krokant is.
Tomaten Voorbereiden:
Terwijl de feta bakt, was en snijd de tomaten in partjes. Leg ze in een serveerschaal.
Het Gerechten Samenstellen:
Zodra de feta is gebakken, leg deze op de tomaten.
Giet de vloeibare honing over de feta en strooi de geroosterde amandelen erover.
Voeg de takjes munt toe als garnering.
Serveren:
Serveer warm of op kamertemperatuur, als voorgerecht of lichte maaltijd.