Farfalle Pasta met Feta en Erwten
Bereidingstijd 25 minuten
Wat heb je nodig?
- volkoren farfalle (vlinderdas) pasta
- 1 ½ kop erwten (bevroren of vers)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
- 1 teentje knoflook
- ⅔ kopje Salakis feta kaas kruimels
- ⅓ kopje gehakte verse dille
- extra zout en peper naar smaak
Bereiding
Zet een pan kokend gezouten water op met ½ eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar en voeg op het laatst 1 ½ kopje doperwten toe aan het kokende water. Giet de pasta en doperwten af en spoel kort onder koud water om af te koelen.
Terwijl de pasta kookt, klop je in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, ¼ theelepel grof zout en ¼ theelepel zwarte peper door elkaar. Plet een teentje knoflook en voeg het toe aan de kom om te marineren terwijl de pasta kookt.
Zodra de pasta gaar is, haal je het knoflookteentje uit de dressing. Giet de dressing over de uitgelekte pasta en voeg dan ⅓ kopje verkruimelde Salakis feta toe en ⅓ kopje gehakte verse dille. Breng op smaak met extra grof zout en versgemalen zwarte peper.