Authentiek Grieks
  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 150G

  • lact378 salakis tzatziki 3d

    Tzatziki 200G

  • saladcheese

    Salad Cheese 150G

  • halloumi[2]

    Halloumi 200G

  • newpackshotfetaclassic

    Classic Greek Feta 125G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.
    istock 2117039217

    Farfalle Pasta met Feta en Erwten

    Bereidingstijd 25 minuten
    newpackshotfetaclassic
    Wat heb je nodig?
    • volkoren farfalle (vlinderdas) pasta
    • 1 ½ kop erwten (bevroren of vers)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • ¼ theelepel zout
    • ¼ theelepel zwarte peper
    • 1 teentje knoflook
    • ⅔ kopje Salakis feta kaas kruimels
    • ⅓ kopje gehakte verse dille
    • extra zout en peper naar smaak

    Bereiding

    Zet een pan kokend gezouten water op met ½ eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar en voeg op het laatst 1 ½ kopje doperwten toe aan het kokende water. Giet de pasta en doperwten af en spoel kort onder koud water om af te koelen.

    Terwijl de pasta kookt, klop je in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, ¼ theelepel grof zout en ¼ theelepel zwarte peper door elkaar. Plet een teentje knoflook en voeg het toe aan de kom om te marineren terwijl de pasta kookt.

    Zodra de pasta gaar is, haal je het knoflookteentje uit de dressing. Giet de dressing over de uitgelekte pasta en voeg dan ⅓ kopje verkruimelde Salakis feta toe en ⅓ kopje gehakte verse dille. Breng op smaak met extra grof zout en versgemalen zwarte peper.

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    istock 1475825144

    25min

    Bieten & Feta pasteitjes

    istock 1053227310 min

    60min

    Pompoensalade met biet en geitenkaas