Courgettebeignets met tzatziki
- 450 gram courgette (ongeveer 3 middelgrote)
- 1 kleine gele ui
- 2,5 gram zout
- 120 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 groot ei
- 120 milliliter volle melk
- 2,5 gram zwarte peper
- 5 gram gemalen komijn
- 5 gram za'atar (optioneel)
- plantaardigeolie om te bakken
- zout om te serveren
- 240 gram Salakis Tzatziki
Bereiding
Zet een zeef boven een grote kom en bekleed deze met kaasdoek of een dunne keukendoek. Rasp de courgette en ui direct boven de zeef. Bestrooi met zout, schep alles door elkaar en laat het 10 minuten staan. Vouw daarna het kaasdoek om het courgettemengsel en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng in een aparte grote kom de bloem, het bakpoeder en de Parmezaanse kaas. Voeg het ei, de melk, peper, komijn en za'atar (indien gebruikt) toe en roer tot het gecombineerd is. Meng het courgettemengsel door het beslag tot het volledig gemengd is.
Bevestig een frituurthermometer aan een grote, diepe koekenpan en verhit 1,25 centimeter olie op middelhoog vuur tot 180°C. Laat porties van 60 milliliter beslag voorzichtig in de olie vallen. Gebruik een vork om het beslag in dunne rondjes van ongeveer 2 centimeter dik te verdelen. Bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Zet de beignets op een met keukenpapier bekleed bord en bestrooi ze met een snufje zout. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Serveer warm met Salakis tzatziki om in te dippen.