Bieten & Feta pasteitjes
Bereidingstijd 25 minuten
Wat heb je nodig?
- 200g gekookte en geschilde bieten grof geraspt
- 200g pak Salakis Feta verkruimeld
- 3 lente-uitjes fijngesneden
- 2 el gehakte dille
- 2 el gehakte munt
- 2 grote eieren geklopt
- 100 g vers broodkruim
- 2 el olijfolie
- 200g pot 0% Griekse yoghurt
- 1 el tahini
- 4-6 flatbreads
- salade-items zoals jonge bietenblaadjes, dille of munt, en gesneden komkommer en sjalot, partjes citroen
Bereiding
Dep de bieten droog met keukenpapier, doe ze in een kom en meng ze met de Salakis Feta, lente-uitjes, kruiden, eieren en paneermeel. Kruid het mengsel en vorm er achttien pasteitjes van.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de pasteitjes in porties 4-5 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn. Meng ondertussen de yoghurt met de tahini en 2 eetlepels water en warm de flatbreads op (je kunt dit boven een gasvlam doen om ze licht te laten verkolen, of gebruik een magnetron of oven).
Smeer wat van de tahini-yoghurt op de warme flatbreads, voeg de salade toe en top af met de warme pasteitjes. Knijp er wat citroensap over, rol op en geniet met je vingers.