Authentiek Grieks
 • newpackshotfetaclassic

  Classic Greek Feta 150G

 • lact378 salakis tzatziki 3d

  Tzatziki 200G

 • saladcheese

  Salad Cheese 150G

 • halloumi[2]

  Halloumi 200G

 • newpackshotfetaclassic

  Classic Greek Feta 125G

 • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

  Zo kom je met kaas aan je dagelijkse portie eiwit

  Eiwit is belangrijk in een gezonde levensstijl. Hoe kom je nu aan je dagelijkse portie eiwit? En hoeveel eiwit zit er in kaas van Salakis?

  istock 875286348

  Zo kom je met kaas aan je dagelijkse portie eiwit


  Voldoende eiwit is belangrijk in een gezonde levensstijl. Eiwit bestaat namelijk uit aminozuren die je lichaam nodig heeft. Bovendien helpt eiwit je om op gewicht te blijven en draagt het bij aan de groei en het behoud van je spiermassa. Hoe kom je nu aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid eiwit? 

  Eiwit in plantaardige en dierlijke producten

  Sommige aminozuren kan je lichaam zelf maken, maar andere moet je binnenkrijgen uit voeding. Gelukkig zit eiwit (ook bekend als proteïne) in veel verschillende levensmiddelen. Plantaardige producten als brood, graanproducten, peulvruchten en noten bevatten eiwit, maar vooral ook dierlijke producten als vlees, vis, melk, eieren en … kaas!

  Hoeveel eiwit heb je nodig?

  Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassene gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. In Europa is de referentie-inname voor eiwit wettelijk vastgelegd op 50 gram per dag voor een volwassene. Dat is een richtwaarde om op een gebalanceerd voedingspatroon uit te komen. Soms heb je wat meer nodig. Bijvoorbeeld als je vegetariër of veganist bent, veel sport of zwanger bent.

  Zoveel eiwit zitten er in kaas van Salakis

  Hoewel vlees en vis van nature het rijkst aan eiwit zijn, krijg je met kaas ook al snel je dagelijkse dosis eiwit binnen. De hoeveelheden verschillen per kaassoort. Voor jouw favoriete Salakis-kaas is dit:
    

  Wist je dat je ook met Salakis Tzatziki 4 gram eiwit per 100 gram binnenkrijgt?  

   

  Geniet gezond, eet gevarieerd

  Door kaas te eten kom je dus al snel aan die belangrijke proteïne die je lichaam nodig heeft. Maar kaas bevat vaak ook zout en verzadigd vet. Dus ook voor kaas geldt: geniet met mate en varieer voor een gezond eetpatroon. Eet je bijvoorbeeld 2 à 3 keer per week kaas, dan ben je gezond aan het genieten.

  Ontdek nu ons Griekse assortiment!

  Waan je meteen in Griekenland met de producten van Salakis.

  Ontdek alle producten
  newpackshotfetaclassic

  Classic Greek Feta 150G

  lact378 salakis tzatziki 3d

  Tzatziki 200G

  saladcheese

  Salad Cheese 150G

  halloumi[2]

  Halloumi 200G

  newpackshotfetaclassic

  Classic Greek Feta 125G