Authentiek Grieks
  • Classic Greek Feta 150G

  • Bio Feta Kaas 150G

  • Tzatziki 200G

  • Goat Cheese 125G

  • Halloumi 200G

  • Classic Greek Feta 125G

  • Feta Herbs 135G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Pompoensalade met biet en geitenkaas

    Een smaakvolle maaltijdsalade met een Grieks tintje

    Bereidingstijd 60 minuten
    Voor 2 personen
    Wat heb je nodig?
    • 1 flespompoen
    • 125 gram Salakis Geitenkaas
    • Gemengde pitten
    • Veldsla of rucola
    • 2 grote of 3 kleine bieten, voorgegaard
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • Snufje kaneel
    • Snufje kardemom
    • Snufje zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepels wittewijnazijn
    • ½ theelepel mosterd
    • Granaatappelpitjes

    Bereiding

    Zet een grote pan met ruim kokend water op het vuur en doe hier de pompoen in zijn geheel in. Laat zo’n 50 minuten koken. Hierna kun je de pompoen in stukken snijden. Hij is eetbaar met schil.

    Snijd in de tussentijd de bieten in kleine stukjes en meng deze door elkaar met de Griekse yoghurt, kaneel, kardemom en zout. Mix voor de dressing de olijfolie, wittewijnazijn en mosterd heel goed door elkaar, zodat er een mooie egale massa ontstaat.

    Rooster de pitten een paar minuten in een droge koekenpan.

    Verdeel de veldsla of rucola over de borden en sprenkel er de dressing overheen. Verdeel dan het bietenmengsel, de pompoen, de granaatappelpitjes, de feta en de pitten erover.

    Een heerlijke salade om op een koude, gure dag mee weg te dromen naar het zonnige Griekenland. 


    Kali orexi!

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    30min

    Sunny Sirtaki met Feta

    45min

    Toast met hummus, feta en gegrilde groenten