Authentiek Grieks
  • Classic Greek Feta 150G

  • Bio Feta Kaas 150G

  • Tzatziki 200G

  • Goat Cheese 125G

  • Halloumi 200G

  • Classic Greek Feta 125G

  • Feta Herbs 135G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Feta Fourno

    Heerlijke feta uit de oven met paprika, tomaat en knoflook

    Bereidingstijd 25 minuten
    Voor 4 personen
    Wat heb je nodig?
    • 1 plak Salakis Feta 125 gram 
    • Mix van 4 gele, rode en groene paprika’s, in ringen gesneden
    • 1 tomaat in schijven 
    • 2 eetlepels olijven zonder pit, in ringen gesneden 
    • 1 eetlepel gedroogde oregano 
    • 2 tenen knoflook, beide doormidden gesneden 
    • Een enorme scheut olijfolie

    Bereiding

    Leg de plak Salakis feta in zijn geheel in een ovenschaal.

    Drapeer daarover de ringen paprika, tomaat en olijven.

    Giet vervolgens zoveel olijfolie in het schaaltje, dat de plak feta bijna volledig onder de olie ligt.

    Voeg tot slot de knoflooktenen toe aan de olie en bestrooi het geheel met oregano.

    Doe het schaaltje 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, tot de feta half gesmolten is. 

     

    Hmm … dit is het zuiden op je bord!

     

    Tip: Voeg een lekker stukje witte vis toe aan het gerecht voor een extra smaaksensatie.

     

    Kali orexi!

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    20min

    Griekse pastasalade met Feta

    20min

    Watermeloensalade met feta en munt