Authentiek Grieks
  • Classic Greek Feta 150G

  • Bio Feta Kaas 150G

  • Tzatziki 200G

  • Goat Cheese 125G

  • Halloumi 200G

  • Classic Greek Feta 125G

  • Feta Herbs 135G

  • In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

    Gebakken feta (Saganaki)

    Een pure Griekse lekkernij voor fetalovers

    Bereidingstijd 15 minuten
    Voor 2 personen
    Wat heb je nodig?
    • 150 gram Salakis feta
    • 1 ei
    • 100 gram bloem
    • Zonnebloemolie
    • Peterselie
    • Munt
    • Peper en zout

    Klop een ei los in een schaaltje en doe hier wat peper en zout bij. 

    Doe de bloem in een ander schaaltje. Haal de feta door de bloem, dan door het ei en herhaal dit. 

    Verwarm in een koekenpan met dikke bodem een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in kunnen liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin. 

    Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier. 

    Bestrooi eventueel met peterselie en fijngesneden munt. 

     

    Tip: Serveer de gebakken feta warm met Grieks pitabrood en olijven. 



    Kali orexi!

    Eet smakelijk!

    Meer recepten

    60min

    Quiche met courgette en Feta

    25min

    Feta Fourno