Authentiek Grieks
In het formulier zijn velden niet ingevuld, die verplicht zijn.

Het belang van melkproducten tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, is het extra belangrijk om gevarieerd te eten voor jou en je baby. Waarom zijn melkproducten van belang tijdens je zwangerschap?

Het belang van melkproducten tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, is het extra belangrijk om gevarieerd te eten voor jou en je baby. Volgens de Schijf van Vijf doe je er onder andere goed aan om genoeg magere en halfvolle zuivel tot je te nemen, zoals melk, yoghurt en kaas. Waarom is dat van belang tijdens je zwangerschap?

Belangrijke vitaminen


Tijdens je zwangerschap zijn twee vitamines heel belangrijk: foliumzuur en vitamine D. Van nature zitten beide vitamines in melkproducten, foliumzuur zit echter vooral in groenten en fruit. Aangezien je als je zwanger bent extra foliumzuur nodig hebt, is kaas ook een goede manier om het binnen te krijgen. Maar zuivel alleen is niet genoeg. Je hebt beide vitamines extra nodig tijdens en zelfs al voor de zwangerschap. Foliumzuur om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap zo klein mogelijk te maken en vitamine D voor een goede groei van botten en tanden van je kindje. Wist je dat de eerste tandjes zich al in je buik vormen bij je baby? Vitamine D kan ook helpen om een laag geboortegewicht van je kindje te voorkomen. 

Calcium en eiwit

In melkproducten zit ook calcium, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van gezonde botten en sterke tanden. Een belangrijke bouwsteen dus voor jullie allebei. Als je zwanger bent, heb je ook meer eiwit nodig dan normaal. De aminozuren in eiwit zijn belangrijke bouwstenen voor de groei van je baarmoeder, de placenta, je borsten en van het kindje zelf. Melkproducten zijn van nature eiwitrijk.

Gepasteuriseerd

Let erop dat je tijdens je zwangerschap geen rauwe melk drinkt of rauwe-melkproducten eet, zoals rauwmelkse kaas. Kies voor gepasteuriseerde melkproducten of harde kazen die vanwege de zuurtegraad veilig zijn om te eten. Bij pasteurisatie is de rauwe melk op 72°C verhit, waardoor ziekmakende bacteriën zijn uitgeschakeld en je er veilig van kunt genieten. Alle producten van Salakis zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk, dus geschikt voor jou.

Hoeveel zuivel heb je nodig als je zwanger bent?

Het Voedingscentrum adviseert zwangere vrouwen om dagelijks 450 ml melk en 30 gram kaas te nemen. Dat staat gelijk aan ongeveer 2 à 3 glazen per dag en 2 plakken kaas, of een kwart van een plak Salakis feta.

Ontdek nu ons Griekse assortiment!

Waan je meteen in Griekenland met de producten van Salakis.

Ontdek alle producten

Classic Greek Feta 150G

Bio Feta Kaas 150G

Tzatziki 200G

Goat Cheese 125G

Halloumi 200G

Classic Greek Feta 125G